Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guterres planifică să se întâlnească cu Erdogan la Adunarea Generală a ONU

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaГенеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2023
Abonare
Guterres vrea să se întâlnească cu Erdogan la Adunarea Generală a ONU de la New York
BUCUREŞTI, 8 sep - Sputnik. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, dorește să aibă o întâlnire cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan în timpu săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Secretarului General al ONU, Farhan Haq, într-un briefing, evenimentul se va desfășura în perioada 19-26 septembrie.
„Secretarul general al ONU dorește cu siguranță să aibă o întâlnire cu președintele turc când acesta va ajunge la Adunarea Generală”, a spus Haq, răspunzând la o întrebare despre orice negocieri planificate la Adunarea Generală cu privire la Inițiativa privind cerealele Mării Negre.
Preşedinţii Rusiei şi Turciei Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan s-au întâlnit luni la Soci . Șefii de stat au discutat despre situația din jurul acordului de cereale și alte probleme. Putin a spus că în câteva săptămâni Rusia va începe să furnizeze cereale gratuite în șase țări din Africa . Erdogan a menționat că Ankara este pregătită să asiste la procesarea cerealelor rusești pentru a fi expediate în continuare către țările care au nevoie și speră în implementarea în comun a pașilor pentru a livra alimente în țările africane.
Federația Rusă va fi pregătită să revigoreze acordul cu cereale și o va face de îndată ce toate acordurile stabilite vor fi îndeplinite, a spus Putin luni. Președintele Federației Ruse a menționat că, la rândul său, Rusia, în ciuda tuturor obstacolelor, intenționează să continue să exporte alimente și îngrășăminte, să contribuie la stabilizarea prețurilor și să îmbunătățească situația în sectorul agricol global.
Anterior, secretarul general al ONU António Guterres a trimis o scrisoare ministrului rus de externe Serghei Lavrov cu o propunere de reluare a acordului cu cereale. Ar trebui să „rezume ideile anterioare ale ONU care nu au funcționat”. Noile propuneri ONU privind un acord cu cereale nu conţin nimic nou şi nu pot deveni baza pentru normalizarea exporturilor agricole ruseşti, a subliniat Ministerul rus de Externe.
Fluxul de știri
0