Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a dat o nouă lovitură Europei

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaКиев накануне выборов
Киев накануне выборов - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2023
Abonare
În Franța, s-au plâns de concurența furnizorilor de carne de pui din Ucraina
BUCUREŞTI, 6 sep - Sputnik. Crescătorii francezi de păsări suferă de „concurență neloială” din partea producătorilor ucraineni, a declarat Jean-Michel Schaeffer, președintele Asociației Interprofesionale a Furnizorilor de Carne de Pui Anvol, într-un interviu pentru Figaro .
După cum se menționează în material, în iunie Comisia Europeană a extins importul scutit de taxe vamale de carne de pui ucraineană, ceea ce a provocat o „creștere explozivă a ofertei de pe piață”. "S-a dublat și chiar triplat exporturile ucrainene de carne de pui către țările Uniunii Europene. Cu toții (în țările UE - n.red.) ne confruntăm cu aceeași situație: invazia puilor ucraineni destabiliza piața", s-a plâns Schaeffer.
Potrivit acestuia, în Europa, creșterea păsărilor este de obicei o afacere de familie, în timp ce întreprinderile ucrainene sunt într-o „categorie de greutate diferită”.
„În primele zile ale acestui nefericit conflict, 10.000 de tone de pui ucrainean pe lună au intrat pe piața noastră. Și acum vin 20.000 de tone. Aceasta este într-adevăr o adevărată explozie, o creștere explozivă. Și peste tot colegii noștri se află într-o situație de ruină: germanii, olandezii, polonezii. Toți suntem în aceeași situație, pentru că noi înșine în UE am ales o piață unică, iar sosirea unui producător ucrainean pe ea a destabilizat imediat starea anterioară a balanței în întreaga Uniune Europeană, „, s-a plâns reprezentantul asociației.
Potrivit lui Schaeffer, situația actuală scufundă tot mai mult sectorul francez de păsări într-o situație dificilă. Astfel, costul de producție în Ucraina este de două ori mai mic decât în ​​Uniunea Europeană.
Răspunzând la întrebarea dacă nu este o „greșeală politică” a UE ca profiturile din aceasta să ajungă „nu poporului ucrainean, ci gigantului producător ucrainean de pui MHP”, sursa publicației a spus că este o greșeală să sprijin Ucraina , " nu se uită cu atenţie " care beneficiază .
"Poporul ucrainean sau guvernul lor? Se pare că nu lucrătorii agricoli ucraineni beneficiază de ajutorul nostru, ci altcineva. MHP este proprietatea unui oligarh ucrainean care deține un abator, o fabrică de furaje și adăposturi de păsări", a subliniat Schaeffer, solicitând CE să „protejeze” producătorii locali.
Fluxul de știri
0