Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președinția G20 oferă o oportunitate majoră pentru India

© AFP 2024 / SAJJAD HUSSAING20 summit logo
G20 summit logo - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2023
Abonare
Viitorul summit G20 de la New Delhi, care va avea loc în perioada 9-10 septembrie, reprezintă o oportunitate semnificativă pentru India de a se promova ca destinație pentru investiții și turism.
BUCUREŞTI, 7 sept – Sputnik. Viitorul summit G20 de la New Delhi reprezintă o oportunitate semnificativă pentru India de a se promova ca destinație pentru investiții și turism, a declarat reprezentantul guvernului, Amitabh Kant. Capitala Indiei se pregătește să găzduiască evenimentul care va avea loc în perioada 9-10 septembrie.
Într-un interviu acordat publicației din India Business Today, publicat duminică, Kant a subliniat dezvoltarea continuă a infrastructurii, care, potrivit acestuia, va facilita afacerile și va îmbunătăți calitatea vieții în întreaga țară.
Vorbind despre turism, Kant a spus că India acoperă în prezent o cotă modestă de 1,5% din industria globală, cotă care este evaluată la 5 trilioane de dolari. De asemenea, India deține o parte relativ mică din piața globală MICE (întâlniri, stimulente, convenții și expoziții), parte evaluată la 650 de miliarde de dolari.
„Președinția G20 reprezintă o oportunitate valoroasă de a câştiga o cotă mai mare din aceste piețe”, a subliniat Kant, care este diplomatul ocupat cu organizarea pentru următorul summit din India.
El a mai spus că promovarea industriilor locale de artizanat și țesut manual va spori și mai mult veniturile meșteşugarilor și va ajuta la promovarea muncii lor în faţa unui public global.
În acelaşi timp, Kant a lăudat eforturile de a include Uniunea Africană (UA) ca membru permanent al G20, descriind-o drept o „realizare majoră” și menționând că UA, formată din 55 de ţări, ia decizii-cheie politice și economice. Africa de Sud este în prezent singurul membru al G20 de pe continent.
Kant a mai declarat că este încrezător că părțile vor conveni la summit cu privire la problemele economice.
„Vom ajunge la un consens asupra tuturor chestiunilor legate de creștere și dezvoltare și asupra tuturor priorităților noastre. Suntem pozitivi, constructivi, ambiţioşi şi vom fi echilibraţi. Declarația noastră va vorbi în numele Sudului Global, de unde va veni cea mai mare parte a creșterii globale în următoarele două decenii”, a conchis diplomatul indian, citat de RT.
Fluxul de știri
0