România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Odobescu: Belgia susține România penturu aderarea la Schengen

© AFP 2024 / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDENControl pașapoarte
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2023
Abonare
Ministrul român al Afacerilor Externe a declarat joi, la finalul întrevederii cu omoloaga belgiană, Hadja Lahbib, că aderarea României la spaţiul Schengen este un obiectiv pe deplin susţinut de către Belgia.
BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, spune că a discutat şi despre aderarea României la spaţiul Schengen, ”obiectiv care este pe deplin susţinut de către Belgia”.
Totodată, ea a exprimat recunoştinţa "deosebită pentru solidaritatea" manifestată de Belgia în tratarea a doi pacienţi români, victime ale exploziei de al Crevedia. Ea a evidenţiat nivelul "foarte bun" al relaţiilor bilaterale, reflectat prin dialog politic şi "evoluţia extrem de încurajatoare" a schimburilor comerciale, relatează Agerpres.
Odobescu a adăugat că a subliniat potenţialul de cooperare aprofundată în domenii precum agricultura, industria alimentară, transporturile, sănătatea, energia verde, energia albastră, cercetarea inovarea, bateriile.
Odobescu a reiterat sprijinul României pentru "avansarea extinderii Uniunii Europene", atât în ce priveşte partenerii din est, cât şi cei din Balcanii de vest.
"Poziţia noastră este foarte clară în ceea ce priveşte deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul acestui an", a mai spus ministrul de Externe.
Fluxul de știri
0