Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova și Ankara au convenit livrarea unui milion de tone de cereale

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaВизит главы МИД РФ С. Лаврова в Индию
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Индию - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2023
Abonare
Rusia și Turcia au ajuns la un „acord în principiu” cu privire la furnizarea unui milion de tone de cereale, a declarat viceministrul diplomației rusești.
BUCUREŞTI, 7 sept – Sputnik. În urma negocierilor recente dintre Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, Moscova și Ankara au convenit asupra furnizării a1milion de tone de cereale, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexander Gruşko, citat de Sputnik.
Potrivit acestuia, cele două părți vor analiza în curând metodele tehnice ale realizării acordului.
La întâlnirea la Sochi, de pe 4 septembrie, preşedintele rus și omologul său turc au discutat în special despre situația referitoare la acordul privind transportul de cereale. Astfel, liderul Kremlinului a spus că Rusia va începe în câteva săptămâni să livreze gratuit cereale către șase țări africane.
La rândul său, Erdogan a menționat că țara sa este gata să pregătească cerealele rusești pentru expedierea lor în țările aflate în nevoie.
De asemenea, Putin a afirmat că Moscova este dispusă să reia acordul privind transportul de cereale odată ce toate angajamentele din acesta sunt respectate.
Fluxul de știri
0