România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diana Şoşoacă arată că şi NATO i-a dat dreptate în incidentul cu drona

© SputnikФлаг Организации Североатлантического договора
Флаг Организации Североатлантического договора - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2023
Abonare
Senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, arată că NATO confirmă poziția S.O.S. România: în cazul dronei nu a fost un atac intenţionat din partea Rusiei
BUCUREŞTI, 7 sep - Sputnik. Senatorul Diana Şoşoacă atrage atenţia că încă de ieri, 6 septembrie, S.O.S. România a avertizat autoritățile române printr-un comunicat de presă că situația resturilor de dronă ajunse pe teritoriul nostru trebuie tratată cu calm, echilibru și obiectivitate pentru că drona ”nu a atacat România, ci, eventual, a fost deviată tocmai de loviturile antiaeriene ale Ucrainei”.
Iată ce a declarat astăzi, 7 septembrie, în Parlamentul European, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „NATO nu are niciun indiciu că resturile de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat al Moscovei. Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei, şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare”, a precizat Diana Şoşoacă.
Ea mai arată că degeaba agită USR perspectivele implicării României în război, pentru că NATO le-a dat peste degete agitatorilor și a arătat că nu există motive de implicare în conflict din cauza resturilor unei drone care nu avea ca țintă România.
”În timp ce inconștienții au cerut implicarea României în război sau au împins lucrurile în această direcție, la ordine externe, S.O.S. România a fost unicul partid care a îndemnat la echilibru și la luciditate, arătând care este realitatea și de ce nu trebuie puse paie pe un foc inventat de ucraineni și preluat de cozile lor de topor din USR”, mai spune președintele S.O.S. România.
Pe 6 septembrie, Diana Șoșoacă s-a referit la incidentul legat de posibilitatea ca bucăți de dronă să fi ajuns pe teritoriul României și le-a solicit autorităților române să își păstreze calmul, echilibrul și obiectivitatea, calități care lipsesc cu desăvârșire USR-ului, partidul globalist care vrea să împingă România în război cu Rusia pentru că așa vrea Ucraina.
”Pe logica USR-ului iresponsabil, dacă România ar trebui să intre în război cu Rusia pentru niște bucăți de dronă doborâte de fapt de Ucraina, dronă care nu a atacat România, ci, eventual, a fost deviată tocmai de loviturile antiaeriene ale Ucrainei, atunci România ar trebui să declare război și Ucrainei ca ripostă la minele ucrainene care explodează lângă țărmul românesc al Mării Negre, acelea punând viețile românilor într-un pericol real”, atrăgea ea atenția.
”Este esențial pentru a păstra România în afara pericolului ca autoritățile române să nu asculte de incitatorii la război, printre care se evidențiază USR și președintele acestei formațiuni anti-naționale și anti-românești Cătălin Drulă, acesta confundând scena internațională cu metroul bucureștean unde dărâmăm chioșcurile cu ranga”, mai spunea senatorul care se întreba dacă nu cumva USR este comandat din Ucraina și este coada de topor a Kievului care tot presează România să intre în război.
Fluxul de știri
0