România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Cristescu, despre Ucraina: Vrea să bage NATO în conflict direct cu Rusia

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2023
Abonare
Deputatul român Radu Cristescu a răbufnit la adresa Ucrainei. Acesta cere foarte clar ucrainenilor să nu ia românii nici de proști, nici de fraieri și nici să nu pună la încercare răbdarea.
BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Scena politică din România începe să fie deranjată de acțiunile ostile și sfidătoare ale Ucrainei. Aceasta este concluzia jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob care preia pe site-ul său o postare a deputatului român Radu Cristescu, membru al Partidului Social Democrat.
Cristescu susține că tot ceea ce face Ucraina de la o vreme față de România, o țară care i-a oferit tot ajutorul, a făcut sacrificii mari, s-a îndatorat, i-a găzduit și îngrijit cetățenii, într-un cuvânt, i-a fost alături la greu, nu e deloc frumos.
Mai mult decât atât, politicianul român subliniază că Ucraina începe să se poarte cu România precum boierul cu argatul. Și nu e bine…
”Să ne acuze public și oficial că mințim cu nerușinare când spunem că nu au căzut drone rusești la noi e tare urât. În definitiv, e treaba noastră, nu a ei. Vine premierul țării mele, vine președintele, spun la unison că nu e așa, Ucraina o ține precum gaia mațu’. Ce urmărește? Vrea să ne scoată de lași, de mămăligi? Vrea să ne umilească în fața mapamondului? De așa zisă grijă față de România vrea să bage NATO în conflict direct cu Rusia?”, a precizat Cristescu
Politicianul a avertizat Ucraina să nu ia românii de proști sau de slugi.
Fluxul de știri
0