Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va extinde reducerea voluntară a exporturilor de petrol cu 300.000 de barili pe zi

© AP Photo / Sue OgrockiНефтяная качалка в Оклахома-Сити
Нефтяная качалка в Оклахома-Сити - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2023
Abonare
Rusia va extinde reducerea voluntară a exporturilor de petrol cu 300.000 de barili pe zi până la sfârșitul anului 2023, a declarat marți viceprim-ministrul rus Alexander Novak.
BUCUREŞTI, 5 sept – Sputnik. „Rusia va extinde o reducere voluntară suplimentară a livrărilor de petrol pe piețele mondiale cu 300.000 de barili pe zi până la sfârșitul lunii decembrie 2023”, a declarat Novak, potrivit Sputnik Internaţional. El a adăugat că reducerea are ca scop „consolidarea măsurilor de precauție luate de țările OPEC+ pentru a menţine stabilitatea și echilibrul pe piețele de petrol”.
Volumul reducerii voluntare a producției de petrol a Rusiei va fi revizuit lunar în funcție de situația de pe piața globală a petrolului, a declarat marți viceprim-ministrul Novak.
În martie, Rusia a anunțat că își va reduce voluntar producția de petrol cu 500.000 de barili pe zi de la nivelul din februarie de 9,95 milioane de barili pe zi. În aprilie, Rusia a anunţat că va extinde reducerea voluntară până la sfârșitul anului.
„Decizia voluntară de reducere a producției de petrol va fi revizuită lunar, pentru a evalua posibilitatea de a intensifica reducerea sau de a crește producția, în funcție de situația de pe piața globală. Măsura este luată în plus față de o reducere voluntară anunțată anterior de Rusia în aprilie 2023, care va dura până la sfârșitul lui decembrie 2024”, a mai precizat Novak.
Fluxul de știri
0