România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

PSD atacă Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausPartidul Social Democrat din România
Partidul Social Democrat din România - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2023
Abonare
Acțiunile ostile și sfidătoare ale Ucrainei la adresa României încep să deranjeze scena politică autohtonă, deputatul PSD Radu Cristescu răbufnind la adresa Kievului
BUCUREȘTI, 6 sep – Sputnik Deputatul PSD Radu Cristescu atacă dur Ucraina cu un ton care era rezervat până acum doar naționaliștilor români.
”Români din patru unghiuri, acum ori niciodată/Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri!/Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată/Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri!” scrie Cristescu.
”Să spunem că versurile din ”Deșteaptă-te, române” nu mai sunt chiar la fel de ”fierbinți” cum erau acum 175 de ani, lucrurile se mai schimbă, vremurile se mai domolesc. Dunărea încă e a noastră… Dar sunt și momente cînd unii sar calul și atunci trebuie să reacționăm. Ceea ce face Ucraina de la o vreme față de o țară care i-a oferit tot ajutorul, a făcut sacrificii mari, s-a îndatorat, i-a găzduit și îngrijit cetățenii, într-un cuvînt, i-a fost alături la greu, nu e deloc frumos. Ucraina începe să se poarte cu țara mea precum boierul cu argatul. Și nu e bine…”, scrie deputatul PSD.
El critică Ucraina pentru că a acuzat România că ”mințim cu nerușinare cînd spunem că nu au căzut drone rusești la noi”, gest pe care deputatul îl consideră ”tare urât”.
”În definitiv, e treaba noastră, nu a ei. Vine premierul țării mele, vine președintele, spun la unison că nu e așa, Ucraina o ține precum gaia mațu’. Ce urmărește? Vrea să ne scoată de lași, de mămăligi? Vrea să ne umilească în fața mapamondului? De așa zisă grijă față de România vrea să bage NATO în conflict direct cu Rusia? Nici nu se stinge povestea și vine alta. Ucraina amenință că ne dă în judecată internațională, alături de alte state, dacă se menține interdicția de import de cereale. Ce e prea mult e prea mult, frați ucraineni. Vă stăm alături și vă sprijinim cît putem. Dar nu ne luați de proști ori de slugi. Nu abuzați de bunătatea noastră și, mai ales, nu ne puneți răbdarea la încercare…” mai avertizează deputatul.
Fluxul de știri
0