Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: SUA continuă să susțină Ucraina indiferent de costuri

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2023
Abonare
Statele Unite doresc să continue să menţină Kievul într-o stare de război până la ultimul ucrainean, indiferent de costuri, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
BUCUREŞTI, 6 sept – Sputnik. Statele Unite plănuiesc să continue să menţină Kievul într-o stare de război până la ultimul ucrainean, indiferent de costuri, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând vizita de astăzi, neanunțată, la Kiev a secretarului de stat american Antony Blinken, potrivit Sputnik Internaţional.
Blinken a sosit la Kiev pentru o vizită oficială, potrivit presei ucrainene. La rândul său, postul de radio naţional american a relatat, citându-l pe un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA, că se așteaptă ca Blinken să anunțe un ajutor suplimentar pentru Ucraina de peste 1 miliard de dolari.
Potrivit unei alte instituţii de presă din Marea Britanie, Blinken intenţionează să discute despre controversata contraofensivă a Kievului și să evalueze măsurile pentru a asigura în mod improvizat securitatea energetică.
„Am auzit în mod repetat declarații că ei [americanii] intenționează să continue să ajute Kievul atât cât este necesar. Cu alte cuvinte, vor continua să menţină Ucraina într-o stare de război de facto și vor duce acest război până la ultimul ucrainean, fără a cruţa niciun ban pentru asta”, a declarat Peskov reporterilor, adăugând că această asistență nu va putea afecta cursul operațiunii militare speciale.
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit miercuri la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și se pare că va sta două zile acolo. Ultima dată când Blinken a vizitat Kievul a fost în urmă cu un an, în septembrie 2022. Atunci el a purtat discuții cu ministrul ucrainean de Externe Dmitri Kuleba.
Fluxul de știri
0