România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis a reacționat pe tema presupuselor bucăți de dronă căzute în România

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2023
Abonare
Prima reacție a lui Iohannis despre resturile de drone: ”Suntem foarte bine apărați, avem cele mai puternice garanții de securitate din istoria noastră”
BUCUREȘTI, 6 sep - Sputnik. Isteria bucăților de dronă care ar fi căzut în România, subiect împins pe agenda publică de Ucraina, a determina reacția președintelui Klaus Iohannis care a declarat miercuri la Palatul Cotroceni, în deschiderea Summitului celor 3 Mări, că a fost informat de MApN cu privire la descoperirea în Plauru (Tulcea) a unor resturi care ar putea proveni de la drone, șeful statului precizând că România se bucură de cele mai puternice garanții de securitate din istoria sa.
„Doresc să mă refer la informațiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă. Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României”, a precizat Iohannis.
El a păstrat tonul unei probabilități, nu al certitudinii, și a spus că „în cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”.
”O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a mai declarat șeful statului.
Fluxul de știri
0