Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia ar putea restricționa importul de cereale ucrainene

© AFP 2024 / SAFIN HAMEDПшеница
Пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2023
Abonare
Cerealele ucrainene nu vor intra în Polonia după 15 septembrie, a declarat Jan-Krzysztof Ardanowski, consilier al președintelui Poloniei, fost ministru al Agriculturii și Alimentației.
CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Interdicția impusă de Comisia Europeană privind importul de cereale din Ucraina în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia se încheie pe 15 septembrie. Problema extinderii acestei interdicții nu a fost încă rezolvată.
„După 15 septembrie anul acesta, cerealele ucrainene nu vor intra în Polonia, aceasta este o declarație clară a primului ministru și a guvernului”, a spus Ardanovsky, subliniind că doar tranzitul cerealelor ucrainene prin Polonia ar fi posibil.
El a menționat că, în ciuda asistenței acordate Ucrainei, Polonia trebuie să țină cont de interesele sale naționale.
„Nu îmi pot imagina că se va întâmpla din nou ceea ce s-a întâmplat cu un an în urmă, adică un aflux mare de cereale din Ucraina, care ne-a perturbat foarte mult piața”, a spus consilierul președintelui Poloniei.
Potrivit lui, corporațiile globale fac lobby pentru alimente ucrainene în UE. „Acestea sunt interesele marilor corporații globale care sunt situate în Ucraina, au zeci de milioane de hectare de pământ negru, exploatații puternice”, a spus Ardanovsky.
Fluxul de știri
0