Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acordul privind cerealele: Ce s-a discutat la negocierile dintre Putin şi Erdogan

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2023
Abonare
Rusia este pregătită să reia acordul privind transportul de cereale imediat ce Occidentul își respectă toate angajamentele asumare, a declarat Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 5 sept – Sputnik. Rusia este pregătită să reia acordul privind transportul de cereale imediat ce Occidentul își respectă toate angajamentele asumare, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin după negocierile sale cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în orașul rus Sochi, pe 4 septembrie, potrivit Sputnik Africa.
Potrivit președintelui rus, Moscova va face acest lucru „de îndată ce toate acordurile privind ridicarea restricțiilor de export asupra produselor agricole rusești vor fi pe deplin respectate”.
De asemenea, Putin a subliniat că „Rusia, în ciuda tuturor obstacolelor, intenționează să continue să exporte alimente și îngrășăminte, contribuind astfel la stabilizarea prețurilor și la îmbunătățirea situației industriei agricole la nivel global”.
Ţările occidentale au înșelat Rusia cu privire la natura umanitară a acordului privind transportul de cereale, a adăugat preşedintele rus.
„Occidentul ne-a înșelat cu privire la obiectivele umanitare ale Inițiativei privind transportul în Marea Neagră, [iniţiativă] care își propune să ajute țările în curs de dezvoltare. Din cele 32,8 milioane de tone de mărfuri exportate din Ucraina, peste 70% s-au îndreptat către țări bogate și, în primul rând, ţări din Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele, menționând că țările aflate în nevoie au primit doar 3%, însemnând mai puțin de un milion de tone.
În plus, în timp ce Rusia a asigurat securitatea de-a lungul coridorului de cereale, Kievul a folosit coridoarele umanitare pentru a comite atacuri teroriste, a spus Putin.
Fluxul de știri
0