România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România, în topul internațional la olimpiada de informatică

© Sputnik / Rodion PROCAВзлом компьютера
Взлом компьютера - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2023
Abonare
Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) 2023, organizată în Ungaria, au obținut trei medalii de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate duminică seară
BUCUREȘTI, 4 sept – Spunik. Rezultatele obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică din Ungaria mențin România pe locul 2 mondial după numărul de medalii și pe locul 6 după numărul de medalii de aur, spune profesorul însoțitor al lotului, Dan Pracsiu.
”Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea “all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, anunță Societatea pentru Performanță și Excelență în Informatică.
La ediția din acest an au participat 351 de concurenți din 90 de țări. Toți au participat fizic, pentru că Ungaria nu a acceptat desfășurarea în sistem hibrid. Elevii olimpici români revin în țară luni, 4 septembrie.
O dată cu rezultatele aduse României de acești tineri extraordinari, se impune să menționăm rolul Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) în coalizarea întregii comunități pentru pregătirea de performanță în informatică a elevilor români, transmite edupedu.ro.
Fluxul de știri
0