Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele iranian va efectua o vizită oficială în Turcia

© AP Photo / Office of the Iranian PresidencyEbrahim Raisi
Ebrahim Raisi - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2023
Abonare
Fidan: Președintele iranian Raisi va efectua o vizită oficială în Turcia
BUCUREȘTI, 4 sep – Sputnik. Președintele iranian Ebrahim Raisi urmează să efectueze o vizită oficială în Turcia în zilele următoare, a declarat duminică ministrul turc de externe Hakan Fidan.
"Așteptăm ca domnul Raisi să viziteze Turcia cu ocazia celei de-a opta reuniuni a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt. Dacă Dumnezeu vrea, Raisi se va întâlni cu președintele nostru", a declarat Fidan la o conferință de presă la Teheran cu omologul său iranian Hussein Abdollahian.
Fidan a spus că a discutat cu colegul său o serie de probleme legate de lupta împotriva terorismului, cooperarea economică și comercială.
Potrivit acestuia, în timpul discuțiilor , Ankara și-a exprimat opinia cu privire la problema curățării Siriei de militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan , recunoscuți ca terorist în Turcia. Fidan a remarcat că Ankara așteaptă cooperarea cu Damascul în lupta împotriva PKK și susține întoarcerea voluntară a refugiaților sirieni în patria lor.
Fluxul de știri
0