Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul intenționează să construiască un zid la granița cu Iordania

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2023
Abonare
Netanyahu: Israelul va construi un zid la granița cu Iordania
BUCUREȘTI, 4 sep – Sputnik. Israelul va construi garduri la granița de est cu Iordania, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu înainte de a zbura în Cipru. Comentariile liderului israelian au fost distribuite de birou.
„Africa își va dubla populația în următorii 20 de ani. Israelul – datorită politicii mele economice – a devenit una dintre cele mai bogate țări din lume. Din păcate, în Africa, foamea și lipsa progresului economic pot duce la un nou val de pătrundere pe teritoriul Israelului. Prin urmare, în urmă cu câteva săptămâni, am ordonat să construim un gard estic pentru a întări – mai ales – granițele și a asigura că vom avea un stat evreu și democratic”, a spus Netanyahu.
Premierul a mai adăugat că, prin construirea de bariere la granița cu Egiptul , guvernul său a reușit să împiedice intrarea în Israel a cel puțin un milion de migranți ilegali. Cu toate acestea, din punctul de vedere al șefului guvernului israelian, problema nu a fost încă rezolvată.
Netanyahu a reamintit, de asemenea, că Israelul nu a acceptat propunerea ONU , conform căreia țara ar trebui să acorde cetățenia a 16.000 de imigranți ilegali, creând un precedent pentru „milioane de africani care încearcă să intre în statul Israel”.
Fluxul de știri
0