Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost consilier al Pentagonului a spus că armata americană nu știe să lupte

© Photo : U.S. Army National Guard / Sgt. 1st Class Theresa GualdaramExercițiu multinațional condus de armata SUA în Europa și Africa
Exercițiu multinațional condus de armata SUA în Europa și Africa - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2023
Abonare
Fostul consilier al Pentagonului McGregor: SUA construiesc o armată care nu poate lupta
BUCUREȘTI, 4 sept – Spunik. Populismul administrației americane a dus la crearea unei armate care nu știe să lupte, a declarat fostul consilier principal al Pentagonului, colonelul Douglas McGregor, pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).
"SUA construiește o armată care nu poate lupta. Pentru mulți americani, a te alătura unei armate moderne este ca și cum te-ai alătura antifa, Black Lives Matter (BLM), lobby-ul transgender și sindicatul profesorilor în același timp", scrie McGregor.
Potrivit acestuia, este necesar să facem față faptelor. Această practică în rândurile Forțelor Armate SUA ar trebui oprită, a subliniat colonelul.
Anterior, McGregor a mai spus că armata SUA își pierde capacitățile și pregătirea, deoarece candidații nepotriviți sunt numiți în posturi înalte, iar luptătorii sunt încurajați să nu reușească în serviciu, disciplina are de asemenea de suferit. În același timp, fostul consilier al Pentagonului indicase anterior că forțele nenucleare ale SUA, în caz de opoziție, este puțin probabil să reușească să lovească forțele militare rusești non-nucleare.
Fluxul de știri
0