România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Sondaj secret prezentat în şedinţa PSD

© Sputnik / Georgiana ArseneSediul PSD - Partidului Social Democrat, România
Sediul PSD - Partidului Social Democrat, România - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2023
Abonare
Ultimul sondaj CURS prezentat sâmbătă, în cadrul ședinței PSD, a scos la iveală preferințele românilor în materie de partide politice. În cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, Partidul Social Democrat (PSD) s-ar plasa pe prima poziție.
BUCUREŞTI, 3 sep – Sputnik. Sondajul CURS prezentat în ședința PSD arată că gruparea din Kiseleff 10 ar fi preferată de 32% din electorat, în timp ce PNL se luptă cu AUR-ul lui George Simion.
Dacă săptămâna viitoare ar urma să fie alegeri, PNL ar obține 19% din electorat, fiind la egalitate cu AUR.
Uniunea Salvați România se confruntă în continuare cu o lipsă de încredere din partea electoratului. Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri legislative, Uniunea Salvați România (USR) ar obține voturile a doar 12% din electorat.
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) aflați sub conducerea lui Kelemen Hunor își menține cota tradițională de încredere de 5% și ar intra în Parlament.
SOS România, partidul pe care îl promovează Diana Șoșoacă, ar obține 4% din voturile electoratului la egalitate cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) condus de europarlamentarul Eugen Tomac, niciunul din cele două partide nu ar intra în parlamentul României în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri legislative.
Fluxul de știri
0