Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța ar putea interzice vânzarea țigărilor electronice

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaЦех производства сигарет табачной фабрики
Цех производства сигарет табачной фабрики - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2023
Abonare
Prim-ministrul francez: țara ar putea interzice țigările electronice de unică folosință
BUCUREȘTI, 3 sep – Sputnik. Autoritățile franceze intenționează să introducă o interdicție a țigărilor electronice de unică folosință pentru a combate creșterea numărului de fumători, a anunțat premierul Elisabeth Born la postul de radio RTL ."

"Tutunul reprezintă 75.000 de decese pe an, este colosal. Guvernul va introduce în curând un nou plan național de combatere a fumatului de tutun, inclusiv, printre altele, interzicerea țigărilor electronice de unică folosință, cunoscute sub denumirea de „pufături”, care contribuie la dezvoltarea obiceiuri dăunătoare în rândul tinerilor”, a spus șefa guvernului.

Potrivit acesteia, se înregistrează o creștere a consumului de tutun în Franța și guvernul va lua măsuri pentru combaterea fumatului de tutun în cadrul planului național pentru 2023-2028. Totodată, autoritățile nu vor ridica prețul țigărilor obișnuite.
„Am crescut deja taxa pe tutun anul acesta și nu intenționăm să facem acest lucru anul viitor”, a spus Bourne.
Presa franceză a relatat că autoritățile ar putea ridica din nou prețul unui pachet de țigări la 12 euro (acum costă 11 euro).
La sfârșitul lunii aprilie, Monde a publicat un apel al unui grup de medici și ecologisti care au cerut interzicerea imediată a „pufurilor”, apărute în Franța în 2021, din cauza daunelor aduse sănătății și mediului. După cum a menționat ziarul, unele țări europene, inclusiv Germania , Belgia și Irlanda, au introdus deja o interdicție similară.
În același timp, însăși Bourne nu dă un exemplu bun tinerilor. În iunie, ea s-a confruntat cu critici din partea opoziției pentru că a fumat un vape chiar la o ședință a Adunării Naționale, în ciuda interzicerii actuale a acestuia. O fotografie a premierului fumând la o ședință a Camerei inferioare a parlamentului a fost publicată pe Twitter de unul dintre deputații partidului de stânga France Insubordinate (LFI). Bourne a fost văzută anterior fumând în instituții publice. În 2021, pe atunci secretar al Muncii, a fost surprinsă de un deputat republican fumând, în timp ce un politician îi punea o întrebare.
Conform legii franceze, fumatul în locuri publice este interzis și se pedepsește cu amendă de până la 150 de euro. Singurele excepții fac unitățile deschise publicului larg, dar Adunarea Națională este închisă vizitatorilor și, astfel, Bourne nu are dreptul să fumeze acolo, a precizat presa.
Fluxul de știri
0