Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus că se va întâlni în curând cu președintele chinez Xi Jinping

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2023
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că se va întâlni în curând cu președintele chinez Xi Jinping pentru a discuta, printre altele, despre dezvoltarea legăturilor umanitare.
BUCUREŞTI, 2 sept – Sputnik. „În viitorul apropiat vom avea evenimente și o întâlnire cu președintele chinez. Mă numește prietenul său și sunt fericit să-l numesc prietenul meu, pentru că personal face multe lucruri pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Rusia şi China și a legăturilor în diferite domenii. Și, cu siguranță, voi discuta cu el despre ce demersuri mai pot fi făcute în această direcţie și despre dezvoltarea contactelor umanitare”, a declarat Putin la o întâlnire cu studenții „Conversații importante”.
Pe măsură ce relațiile dintre cele două țări au devenit mai puternice, liderii se întâlnesc din ce în ce mai des. Întâlnirea anunțată va fi cea a 41-a din lista numeroasă a ședințelor dintre lideri.
„Sunteţi primul șef de stat străin pe care l-am întâlnit. Am impresia că dvs. și cu mine ne tratăm întotdeauna într-o manieră deschisă. Suntem similari în caracter și am devenit buni prieteni”, i s-a adresat Xi lui Putin în timpul primei vizite din 2013. „Voi veni des în Rusia, iar președintele Putin ne va vizita mai des”, a promis Xi, potrivit Sputnik Internaţional.
Ultima dată, liderul chinez a vizitat Moscova în perioada 20-22 martie 2023, la câteva zile după ce a fost reales pentru un al treilea mandat, pe 10 martie. Încă o dată, Rusia a fost aleasă drept primul stat străin pe care l-a vizitat XI după realegerea sa.
Fluxul de știri
0