România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis sugerează liste commune la alegeri PSD-PNL

© Sputnik / StringerКлаус Йоханнис
Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2023
Abonare
Iohannis a lansat subtil propunerea ca PSD şi PNL să meargă pe liste comune la alegerile de anul viitor
BUCUREŞTI, 2 sep - Sputnik. În conferința de presă susținută vineri în Delta Dunării, Klaus Iohannis a scăpat o frază cel puțin fierbinte despre anul electoral 2024. Întrebat dacă există riscul ca naţionaliştii să câștige electorat în cazul în care coaliția actuală va adopta măsuri dure de austeritate, președintele a răspuns:
”Acum, ce și cum vor vota românii la alegeri rămâne să vedem. Fiecare român trebuie să aibă condițiile create să voteze, asta este preocuparea mea. Care partid cîștigă și care pierde ține, sigur, și de performanța partidului respectiv. Eu îmi doresc ca actuala Coaliție să performeze bine și să primească suficiente voturi la alegerile care urmează, sunt patru rînduri de alegeri la anul”.
Inpolitics observă că axprimarea președintelui va alimenta puternic zvonurile tot mai larg răspîndite că PSD și PNL ar urma să candideze pe liste comune la toate alegerile de anul viitor, formînd, deci, o alianță electorală sau chiar politică, în perspectiva menținerii guvernării și după 2024.
Fluxul de știri
0