Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele chinez ar putea să nu fie prezent la summit-ul G20 din India, la fel ca Putin

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с председателем КНР Си Цзиньпином
Президент РФ В. Путин провел переговоры с председателем КНР Си Цзиньпином - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2023
Abonare
Liderul chinez nu intenționează să fie prezent fizic şi să vorbească personal cu liderii țărilor G20 la următorul summit din India.
BUCUREŞTI, 1 sep – Sputnik. Liderul chinez nu intenționează să fie prezent fizic şi să vorbească personal cu liderii țărilor G20 la următorul summit din India, au confirmat mai multe surse pentru Reuters și AFP. De asemenea, şi Vladimir Putin va lipsi.
Președintele chinez Xi Jinping probabil nu va participa la summitulliderilorG20 din India, de săptămâna viitoare, au declarat pentru Reuters surse din India și China, potrivit Sputnik Africa.
Doi oficiali indieni, un diplomat din China și o personalitate oficială care lucrează pentru guvernul unei alte țări G20 au declarat, sub acoperirea anonimatului, că prim-ministrul Li Qiang va reprezenta Beijingul în ședința din 9 și 10 septembrie, la New Delhi.
La rândul său, AFP a citat un oficial european care a confirmat, sub acoperirea anonimatului, că Xi Jinping nu intenționează să fie prezent în India.
„Conform ultimelor mele informații (...), Xi nu intenționa să meargă acolo, va fi [prezent] prim-ministrul”, a spus acest oficial jurnaliștilor de la Bruxelles.
Summit-ul din India ar fi fost un loc unde Xi Jinping ar fi putut să-l întâlnească pe omologul său american Joe Biden, care și-a confirmat prezența, în contextul în care cele două superputeri încearcă să-și stabilizeze relațiile deteriorate de o serie de tensiuni comerciale și geopolitice.
Xi Jinping l-a întâlnit ultima dată pe Joe Biden la summitul G20 din Bali, Indonezia, în noiembrie anul trecut.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat deja că nu va merge la New Delhi și că îl va trimite pe ministrul Afacerile Externe, Serghei Lavrov, în locul său.
Fluxul de știri
0