România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Buzunarele românilor au soarta decisă la Bruxelles

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2023
Abonare
Vineri, 1 septembrie, la Bruxelles, se decid politicile de austeritate impuse României pentru protejarea profiturilor occidentale, înarmare de la americani și, desigur, ”slava Ucrainei”.
BUCUREȘTI, 1 sep -Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu se află vineri la Bruxelles, unde are programate o serie de întâlniri cu oficiali europeni, cu care va discuta, despre măsurile de austeritate pe care le ia guvernul pentru a reduce din deficitul bugetar.
Comisia Europeană a purtat deja niște runde de negocieri cu delegația guvernamentală a României, condusă de ministrul de Finanțe. Miza negocierilor este dorința Bruxellesului de a crește TVA-ul la 21%, dar și ridicarea deducerilor de TVA.
De asemenea, UE este îngrijorată că guvernul nu va respecta strict măsurile de austeritate în contextul în care anul 2024 este un an electoral.
Vineri dimineaţă, şeful Executivului va merge la Spitalul Militar ''Regina Astrid'' din Bruxelles, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia.
Fluxul de știri
0