Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria apără România și Bulgaria

Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarant că este o ruşine faptul că Bulgaria şi România încă nu fac parte din spaţiul Schengen
BUCUREŞTI, 31 aug - Sputnik. Uniunea Europeană are nevoie de reforme rezonabile, extinderea trebuie tratată ca o prioritate absolută, iar statele din Balcanii de Vest ar trebui admise cât mai curând posibil, deoarece acest lucru ar consolida semnificativ comunitatea, a declarat marţi, în Slovenia, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó. De asemenea, ministrul a criticat şi a calificat drept ruşinos faptul că Bulgaria şi România nu au fost admise încă în spaţiul Schengen.
Ministrul a declarat, în cadrul unei dezbateri la Forumul Strategic de la Bled, că UE nu este într-o formă bună în prezent, în ultimii ani a slăbit mult, inclusiv în domeniile securităţii, economiei şi a garantării aprovizionării cu energie.
El a precizat: această situaţie nu a apărut din senin, ci este rezultatul unei serii de decizii greşite sau omise.
În ceea ce priveşte chestiunea securităţii, el a relatat: consecinţele negative ale războiului în imediata vecinătate a Ungariei sunt deosebit de grave, mai mult, în lupte cad şi maghiari.
Ministrul a subliniat că de obicei, în cazul conflictelor armate îndepărtate, Consiliul Afaceri Externe al UE solicită negocieri de pace între părţile opuse, acum însă, din păcate, când războiul face ravagii pe continent, consiliul are o poziţie diferită, în ciuda faptului că, într-un an şi jumătate, situaţia nu s-a apropiat de încheierea păcii.
“Oricine pledează pentru o încetare imediată a focului şi pentru tratative de pace este imediat condamnat şi catalogat drept spion rus, propagandist al Kremlinului, prieten al lui Putin”, a spus Péter Szijjártó.
Fluxul de știri
0