Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trei universități rusești intră în Top 100, în clasamentul internațional universitar 2023

© Sputnik / Igor Liliev / Accesați arhiva multimediaStudenți
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
Trei universități rusești au intrat în top 100 în clasamentul pentru 2023 din Clasamentul Internațional al Universităților „Trei misiuni universitare” - Moscova.
BUCUREŞTI, 31 aug – Sputnik. Trei universități rusești – Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova (MSU), Universitatea din Sankt Petersburg (SPbU) și Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova (MIPT) – au intrat în top 100 în clasamentul pentru 2023 din Clasamentul Internațional al Universităților „Trei misiuni universitare” - Moscova (MosIUR).

„Clasamentul global din 2023 – Trei misiuni universitare – a inclus 2.000 de universități din 112 țări. Rusia a rămas printre primii trei lideri mondiali în ceea ce privește reprezentarea sa în clasament, 154 de universități din cele 46 de regiuni ale țării fiind menţionate drept cele mai bune universități. Trei universităţi ruseşti participante au ajuns în top 100, inclusiv MSU (locul 17), SPbU (locul 39) și MIPT (locul 43)”, a precizat MSU într-un comunicat, citat de Sputnik Internaţional.

MosIUR a menţionat că Statele Unite au fost cele mai reprezentate în clasament, cu 252 de universități, urmate de China, cu 232 de universități, Rusia, cu 154, Marea Britanie cu 109 și Japonia, cu 101 universităţi.
„Clasamentul este dominat de universitățile din SUA, la fel ca anul trecut. Harvard (#1) și Massachusetts Institute of Technology (MIT) (#2) au ocupat primele locuri în clasament, urmate de Oxford (#3), Cambridge (# 4) și University College London (#5). Cele mai bune rezultate în rândul universităților asiatice au fost demonstrate de Universitatea din Tokyo (#11) și Universitatea Peking (#18)”, a precizat MosIUR într-un comunicat.
În cursul zilei, rectorul MSU Viktor Sadovnichi a anunțat că universitatea intenționează să dezvolte o serie de ratinguri universitare comune cu țări asiatice și africane, precum și cu Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO), BRICS și Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU).
MosIUR este un clasament academic care evaluează cele trei misiuni cheie ale unei universități - educație, știință și interacțiunea cu societatea. Evaluarea este publicată anual începând din 2017.
Fluxul de știri
0