Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA: bani pentru autoproclamata republică Taiwan

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaП/к по итогам встречи Д. Байдена с президентом Финляндии и премьером Швеции
П/к по итогам встречи Д. Байдена с  президентом Финляндии и премьером Швеции - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
SUA nu se opreşte din provocarea Beijingului. Administrația Biden a aprobat un transfer militar către Taiwan, cu o sumă de 80 de milioane de dolari.
BUCUREŞTI, 31 aug -Sputnik. Banii vor fi finanțați prin Programul de finanțare militară străină (FMF), cel mai mare cont de asistenţă militară gestionat de Departamentul de Stat, oferă în primul rând asistenţă guvernelor străine pentru achiziţionarea de echipamente de apărare din SUA şi pregătire militară în cadrul programului Foreign Military Sales.
Un oficial al Departamentului de Stat a confirmat notificarea către Congres şi a declarat că decizia de a oferi Taiwanului asistenţă FMF nu reflectă nicio schimbare a politicii SUA.
Decizia a fost salutată de către congresmani republicani, care văd în susţinerea autoproclamatei republici din Taiwan şi în provocarea Chinei un element identitar ideologic.
SUA, cel mai important furnizor de arme al Taiwanului, a anunţat luna trecută un pachet de asistenţă pentru arme destinat Taipeiului în valoare de până la 345 de milioane de dolari.
Fluxul de știri
0