Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Soros nu pleacă din Europa

© AFP 2024 / Brendan SmialowskiGeorge Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled "Charting A New Growth Path for the Euro Zone" at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC.
George Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled Charting A New Growth Path for the Euro Zone at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC. - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
Alex Soros a făcut marele anunț: ”Nu plecăm de nicăieri, ne vom concentra și mai mult pe Estul Europei”
BUCUREȘTI, 31 aug - Sputnik. În urmă cu două săptămîni, vestea că fundația lui George Soros își sistează aproape complet proiectele din Europa a venit ca un trăznet pentru unii. Azi, a venit dezmințirea categorică și oficială din partea moștenitorului imperiului și președintele Open Society Foundation(OSF), Alex Soros: ”Nu plecăm de nicăieri, ne vom concentra și mai mult pe Estul Europei”. El mai anunță că fundația se va concentra foarte mult de aici încolo pe sprijinirea minorității rome, în special în Europa de Est.
”Știrile că Open Society Foundations (OSF) și Soros „părăsesc Europa” sunt false” a scris azi Alex Soros în Politico. ”Nu plecăm. Europa rămâne de o importanță strategică uriașă pentru activitatea OSF, care a început în anii 1980, când tatăl meu a început să finanțeze gânditori independenți în Ungaria sa natală, pe atunci un satelit sovietic în Europa de Est comunistă. Și astăzi, cu toate defectele sale, Uniunea Europeană rămâne încă un far global al valorilor care ne modelează munca”, a spus Alex Soros.
El a adăugat că va sprijini fundațiile din Moldova și din Balcanii de Vest, în timp ce acele țări lucrează pentru aderarea la UE, pe care – în cazul Balcanilor – tatăl său a susținut-o pentru prima dată în anii 1990.
”De asemenea, ne vom menține – și vom crește dramatic – eforturile noastre de a asigura un tratament egal pentru cea mai mare minoritate etnică a Europei, cele 12 milioane de romi (care trăiesc în principal în Europa de Est)” mai anunță Soros Jr.
Fluxul de știri
0