Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Programul Rusiei de vize electronice a dus la o creștere bruscă a rezervărilor turistice

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaКомплексная реставрация Большого Каменного моста
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
Numărul rezervărilor de către străini la hotelurile rusești a crescut cu 25% în august față de iulie și cu 40% la nivel anula, a informat marți cotidianul în domeniul afacerilor Kommersant.
BUCUREŞTI, 31 aug – Sputnik. Potrivit ziarului, care a citat calculele site-ului de turism Ostrovok.ru, creșterea cererii externe de cazare s-a datorat lansării vizelor electronice (e-vizas) în această lună, ceea cea simplificat posibilitatea de a călători în Rusia pentru cetățenii din 55 de țări, potrivit RT. Datele au arătat că nu a existat o creștere pronunțată în iulie în comparație cu iunie.
Procesul de solicitare a vizei electronice durează patru zile și se bazează pe utilizarea unui portal online sau a unei aplicații mobile. Procesul permite intrarea pentru un străin în Rusia, iar străinii pot rămâne aproximativ două săptămâni ca turişti, oaspeţi sau vizitatori în interes de afaceri, precum și ca participanţi la evenimente științifice, culturale, sociopolitice, economice sau sportive. Costul este de aproximativ 52 de dolari.
Vizele electronice sunt deosebit de solicitate de către turişti din India, Turcia, China, Iran, Vietnam, Arabia Saudită, Singapore, Olanda, Franța, Italia și Spania, potrivit lui Alla Gordienko, șeful departamentului de vize și migrație la Continent Express.
Potrivit Ostrovok.ru, cea mai vizibilă creștere a cererilor externe a fost pentru cazare în Irkutsk, unde rezervările s-au triplat în august la nivel anual. De asemenea, Vladivostok a înregistrat o creștere dublă în aceeași perioadă, în timp ce la Moscova și Kazan rezervările pentru turişti străini au crescut cu 58%, respectiv 50%. Sankt Petersburg, Kaliningrad, Soci, Ekaterinburg și Novosibirsk au fost, de asemenea, printre cele mai populare destinații pentru turiștii străini.
Experții din industrie estimează că cererea va continua să crească, menţionând „dinamica pozitivă în ceea ce priveşte pre-rezervările pentru următorul sezon turistic datorită vizelor electronice”.
De asemenea, Rusia a lansat tururi de grup reciproce fără viză cu China și Iran și planifică același lucru cu India.
Fluxul de știri
0