Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus de Externe va susţine discursuri la viitorul Summit G20 din India

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov va reprezenta Rusia la Summitul G20 din India și se va adresa la două sesiuni plenare pe 9 și 10 septembrie, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.
BUCUREŞTI, 30 aug – Sputnik. „La instrucțiunile președintelui rus [Vladimir Putin], ministrul de Externe, Serghei Lavrov, va conduce delegația noastră la summitul liderilor. Este programat să vorbească la două sesiuni plenare — "O planetă", pe 9 septembrie și "Un viitor",pe 10 septembrie. Ambele discursuri vor fi axate asupra sarcinilor principale ale democratizării și asupra întăririi rolului majorității mondiale în instituțiile economice globale, precum și asupra implementării transformării digitale”, a declarat miercuri Maria Zaharova într-o conferinţă de presă, potrivit Sputnik.
Ministrul urmează să aibă mai multe întâlniri bilaterale în contextul summitului, a adăugat Zaharova.
„Evidenţiem caracterul unificator al președinției G20 deţinute de India, hotărârea acesteia de a promova interesele țărilor în curs de dezvoltare și de a crea o atmosferă constructivă la forum. De asemenea, salutăm decizia așteptată de a include Uniunea Africană printre membrii permanenți ai G20”, a spus purtătoarea de cuvânt.
Zaharova a adăugat că potențialul productiv al forumului a fost, în ultimul timp, „limitat artificial” de către țările occidentale care încearcă să submineze principiile consensului G20 prin „extrapolarea acordurilor discutabile G7 la angajamentele din partea forumului”.
Duminică, Lavrov a declarat că G20 începe să arate ca o combinație de membri din G7 Plus și BRICS Plus. Rusia își va pune de acord poziția cu privire la afacerile globale cu cea a noilor țări BRICS, inclusiv la alte forumuri internaționale, a adăugat ministrul.
Summitul G20 va avea loc în capitala Indiei, New Delhi, în perioada 9-10 septembrie.
Fluxul de știri
0