Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Incredibil: Albania depășește România la turism

© Sputnik / OsmatescoЖители Кишинева
Жители Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2023
Abonare
Albania va depăși România la turism: „O țară care era paria Europei a ajuns deja să ne dea lecții în turism”, spune un representant al turismului românesc
Bruxelles, 31 aug – Sputnik. Albania ne va depăși din punct de vedere încasări din turism și număr de turiști străini în 2023, o țară despre care în urmă cu 10 ani se făceau glume, a declarat, miercuri, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Dumitru Luca, într-o conferință organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).
„Ce înseamnă turismul efectiv în niște cifre chioare în România? Dacă ne uităm tot pe cifrele anului trecut, vedem că 86% din încasările din turism și activități conexe au venit de la turiștii români și doar 14% de la turiștii străini. Cei 1,5 milioane de turiști străini de care vorbeam mai devreme au stat în România undeva între 2 și 3 nopți. Asta este durata media sejurului, cam 2,6 nopți. Este foarte puțin comparativ cu cu alte țări. Iar cei 14% din încasări ne pun, de asemenea, la coada Europei”, a spus Dumitru Luca.
El a arătat că în Bulgaria ponderea a fost cam jumate-jumate turism intern versus incoming, iar după cum se văd cifrele, anul acesta până și Albania va depăși România din punct de vedere încasări din turism și număr de turiști străini.
”Dacă în urmă cu 10 ani făceam glume pe seama turismului în Albania, iată că nu mai e glumă. O țară care era paria Europei a ajuns deja să ne dea lecții în turism”, a mai spus Dumitru Luca.
Fluxul de știri
0