Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjártó: UE slăbește din cauza sancțiunilor și a transporturilor de arme către Ucraina

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2023
Abonare
Szijjártó: UE în stare proastă și slăbire din cauza sancțiunilor și a trimiterii de arme în Ucraina
BUCUREŞTI, 30 aug – Sputnik. Uniunea Europeană este într-o formă proastă și se slăbește constant din cauza sancțiunilor, a aprovizionării cu arme către Ucraina și a politizării problemei aprovizionării cu energie, alegerile pentru Parlamentul European pot aduce schimbările necesare, a spus ministrul Afacerilor Externe și Relațiile economice externe ale Ungariei Péter Szijjarto."
"Întrebarea adevărată este în ce formă este UE? Răspunsul – cel puțin răspunsul sincer – este, din păcate, într-o stare foarte proastă, ca niciodată în economie și aprovizionare cu energie", a scris Szijjártó pe Facebook*.
Potrivit acestuia, în ultimul an și jumătate, UE nu a reușit să stabilească pacea pe continent, deoarece acest lucru nu se poate face prin furnizarea de arme Kievului . Șeful Ministerului de Externe ungar a adăugat că China a ocupat locul doi din UE în ceea ce privește ponderea în PIB-ul mondial, întrucât „Bruxelles a înjunghiat competitivitatea Europei cu sancțiuni”, iar prețurile energiei „au zburat spre cer”, pentru că „asta este ce se întâmplă cu cei care reduc securitatea energetică la chestiune ideologică."
"Este timpul pentru schimbare la Bruxelles! Așteptăm alegerile pentru Parlamentul European!" a rezumat Szijjarto.
Anterior, premierul ungar Viktor Orban a spus că pacea în Ucraina poate fi stabilită numai după negocieri dintre Rusia și Statele Unite , iar Europa a ratat șansa de mediere. Orban a remarcat că Europa pierde prin refuzul surselor de energie rusești în favoarea celor americane, deoarece este nevoită să plătească în plus pentru ele de 5-10 ori. Potrivit acestuia, europenii ar trebui să pună întrebări „prietenilor americani” despre cine câștigă în această situație.
Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kever, a menționat că Uniunea Europeană poate fi deja numită învinsă în criza ucraineană, deoarece acționează contrar propriilor interese economice.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. El a subliniat că SUA și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, incluzând nu numai furnizarea de arme, ci și pregătirea personalului în Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări . Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a subliniat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Rusiei, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la electricitate, combustibil și alimente în Europa și Statele Unite. Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că politica de izolare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că Rusia va rezolva toate problemele pe care Occidentul le creează pentru ea.
Fluxul de știri
0