Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia prevede o creștere de 60% a vânzărilor de camioane

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaТест-драйв новой серии автомобилей КАМАЗ-54901
Тест-драйв новой серии автомобилей КАМАЗ-54901 - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2023
Abonare
Rusia prevede o creștere de 60% a vânzărilor de camioane
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Vânzările de camioane pe piața rusă în 2023 ar putea crește cu 60% față de anul trecut, autobuze - cu 40%, Compania de leasing de transport de stat (GTLK) și-a împărtășit prognoza cu RIA Novosti."
„Conform rezultatelor din 2023, vânzările comerciale de camioane sunt de așteptat să crească cu 60% de la an la an în Rusia, iar autobuzele - cu 40%”, a spus STLC. Potrivit companiei, vânzările de camioane au crescut deja cu 66% față de anul trecut în prima jumătate a anului datorită reînnoirii flotelor marilor companii de construcții și transportatorilor cu vehicule chinezești. De asemenea, vânzările de autobuze au înregistrat o tendință pozitivă, în creștere cu 34%.
„Creșterea cererii din prima jumătate a anului a fost afectată și de creșterea taxelor de casare a echipamentelor de la 1 august 2023 și de programele guvernamentale de sprijinire a reînnoirii transportului de călători, inclusiv programul de profil STLC și un proiect de investiții care utilizează fonduri din Fondul Național de Asistență Socială, ca parte a proiectului național Drumuri sigure de înaltă calitate”, au explicat aceștia.
Ponderea vehiculelor chinezești în vânzările de camioane este în creștere: de la 15,2% în prima jumătate a anului 2022 la 53,5% în prima jumătate a anului 2023. Pe segmentul autobasculante, ponderea acesteia a crescut la 80%, pe segmentul autotractoarelor - până la 64%. Vânzările mărcilor rusești cresc într-un ritm lent (Kamaz +2,7%, GAZ +6,8%) în raport cu dinamica mărcilor chinezești.
Pe segmentul transportului urban de pasageri, mărcile rusești PAZ, LiAZ, Nefaz își păstrează liderul (ponderea în top 3 în vânzări este de 64%), vânzările de autobuze Volgabus sunt în creștere (+5%). Se precizează că producătorii chinezi domină pe segmentul autobuzelor interurbane și turistice.
În plus, transportul rutier de pasageri și mărfuri în prima jumătate a anului 2023 a crescut cu 7,7%, respectiv 2,4%.
Fluxul de știri
0