Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis face politică și la Salonul de Carte de la Chișinău

© Sputnik / STRINGERKlaus Werner Iohannis, Președintele României
Klaus Werner Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2023
Abonare
Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul deschiderii Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2023
BUCUREŞTI, 30 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri un mesaj în cadrul deschiderii Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale.
”Mă bucur să acord Înaltul Patronaj ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, alături de Președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Subliniem astfel importanța cărții și a limbii române în patrimoniul nostru cultural comun și ne manifestăm prețuirea față de poeți, scriitori și publicul cititor”, a spus Iohannis în mesajul său.
El a apreciat că Bookfest Chișinău, organizat cu pasiune de către Asociația Editorilor din România și Universitatea de Stat a Republicii Moldova, a devenit, începând din 2016, un reper al vieții editoriale românești și că este un eveniment care readuce periodic cartea în centrul atenției, transformând-o într-o veritabilă punte de spiritualitate și solidaritate între cele două maluri ale Prutului.
Deși era vorba de un eveniment cultural, Iohannis nu a ratat prilejul să facă politică și să atace Federația Rusă.
”Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2023 debutează în ajunul sărbătoririi Zilei Limbii Române, atât în România, cât și în Republica Moldova. Prin intermediul dialogului dintre autori și cititori, prin deschiderea către tineri, elevi și studenți, acest eveniment devine o mărturie a rolului, a misiunii și a destinului limbii și literaturii române, ca și a creșterii contribuției noastre la patrimoniul cultural universal”, a mai transmis președintele Iohannis cu această ocazie.
Fluxul de știri
0