Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India este interesată de dronele rusești și tehnologiile antidrone

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaDrona s-70 "Охотник"
Drona s-70  Охотник - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2023
Abonare
Expert: India este interesată de dronele rusești și tehnologiile antidrone
BUCUREŞTI, 30 aug – Sputnik. Tehnologiile rusești în domeniul dronelor și contracararea acestora vor trezi interesul pe piața indiană, unde există o cerere mare pentru astfel de tehnologii, a declarat pentru RIA Novosti Skand Tyagi, antreprenor indian și CEO al Starshot Ventures."
„De fapt, caut companii care produc drone, de exemplu, și tehnologie anti-drone, pentru că ambele sunt acum la mare căutare în India, mai ales în scopuri logistice: pentru a putea livra medicamente, alimente și alte lucruri importante. Noi încercăm să contactăm câteva companii rusești care produc drone pentru a înființa o societate mixtă cu acestea în India”, a declarat Tyagi la Forumul Internațional de Inovare BRICS de la Moscova.
Interlocutorul agenției a apreciat foarte mult și potențialul cooperării de afaceri ruso-indiene pe linia BRICS, menționând că evoluțiile comune în domeniul tehnologiei vor contribui la „ascensiunea” statelor care nu fac parte din Occidentul colectiv."
„Ceea ce am reușit să realizăm în India sunt inovații „Jugar” sau „economice”... am reușit să creăm tehnologii nu doar ieftine, ci și foarte eficiente și funcționale și, din acest punct de vedere, orice companie rusă care dorește să-și mărească capacitatea de producție și volumul de producție, ar trebui să acorde cu siguranță atenție înființării unui joint venture în India”, a adăugat Tyagi.
Forumul Internațional de Inovare BRICS „Cloud City” a avut loc în perioada 27-29 august, ca parte a celui de-al 12-lea Forum Urban de la Moscova. Potrivit organizatorilor, evenimentul ar trebui să devină o platformă pentru construirea cooperării pe termen lung cu reprezentanții guvernului și ai afacerilor din cele mai mari orașe din țările BRICS. Peste 3.000 de persoane din 30 de țări sunt așteptate să ia parte la forum.
Fluxul de știri
0