Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina: ”luptă anticorupție” pentru protejarea corupției

© AP Photo / Efrem LukatskyПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oficiali ucraineni, sub protecția anonimatului, atrag atenția pentru presa occidentală că de fapt lupta anticorupție declanșată de șeful regimului de la Kiev va fi o formă de a proteja, de fapt, corupția apropiaților președintelui.
BUCUREȘTI, 29 aug -Sputnik. Într-un discurs anticorupție fulminant, președintele Zelenski a anunțat intenția de a se pune semnul egalității între corupția pe timp de război și trădarea de patrie. Acest lucru ar duce la preluarea de către serviciul de securitate a statului a responsabilităților anticorupție.
Numai că, atrag atenția oficiali ucraineni sub protecția anonimatului, citați de Politico, SBU, serviciul de securitate al Ucrainei este controlat de președinte.
Cei doi oficiali de rang înalt care urmăresc propunerea, cărora li s-a acordat anonimatul pentru a vorbi deschis pentru Politico, spun că în cadrul agențiilor ucrainene de combatere a corupției cresc îngrijorările că planul lui Zelenski va sustrage cazurile de corupție de top de la supravegherea lor și le va trece la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), care se află sub comanda președintelui. Iar astfel corupția prezidențială va fi bine protejată.
De curând un nou scandal în presa internațională a apărut legat de o vilă cumpărată pe numele soacrei lui Zelenski în Egipt. Valoarea vilei ar fi de 5 milioane de dolari.
Fluxul de știri
0