Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul chinez al Comerțului își exprimă îngrijorarea față de sancțiunile impuse de SUA

© AP Photo / Andy WongFILE - In this Nov. 9, 2017 file photo, an American flag is flown next to the Chinese national emblem during a welcome ceremony for visiting U.S. President Donald Trump outside the Great Hall of the People in Beijing
FILE - In this Nov. 9, 2017 file photo, an American flag is flown next to the Chinese national emblem during a welcome ceremony for visiting U.S. President Donald Trump outside the Great Hall of the People in Beijing - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2023
Abonare
Wentao: China este foarte îngrijorată de politica SUA în materie de semiconductori
CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. China este profund îngrijorată de politica SUA în materie de semiconductori, subvențiile discriminatorii și sancțiunile împotriva companiilor chineze, a declarat ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao, la o întâlnire cu secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo.
„Wang Wentao a acordat prioritate preocupărilor serioase cu privire la taxele vamale impuse de Secțiunea 301 din SUA pentru China, politica de semiconductori, restricțiile de investiții bidirecționale, subvențiile discriminatorii și sancțiunile împotriva companiilor chineze”, a spus agenția într-un comunicat.
Wang Wentao a subliniat că „generalizarea securității naționale nu favorizează schimburile comerciale și economice normale, iar introducerea de măsuri unilaterale și protecționiste nu este în conformitate cu regulile pieței și principiul concurenței loiale, dăunează doar securității și stabilității. a lanțurilor industriale globale și a lanțurilor de aprovizionare.”
„Statele Unite au declarat în mod repetat că nu încearcă să taie legăturile cu China, Beijingul speră că Statele Unite vor pune aceste declarații în practică”, a spus Wang.
Raimondo se află într-o vizită în China în perioada 27-30 august, unde este programată să se întâlnească cu oficiali de rang înalt ai RPC și oameni de afaceri americani.
Fluxul de știri
0