Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Justiției a înființat comisia de lichidare a Partidului Șor

© Sputnik / Rodion ProcaIlan Shor
Ilan Shor - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2023
Abonare
În Monitorul oficial a fost publicat ordinul ministrului justiției prin care este formată comisia de lichidare a Partidului Șor
CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Ministrul Justiției, Veronica Mihail-Moraru, a constituit prin ordin comisia de lichidare a Partidului Șor, care a fost declarat neconstituțional prin decizia hotărârii Curții de Constituționale.
Comisia de lichidare este format din șapte mebri în componența căruia au fost incluse persoane care activează în cadrul Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Uniunii Administratorilor Autorizați din Moldova, Serviciului Fiscal de Stat, Ministerului Afacerilor Interne și alte instituții de stat. Conform ordinului semnat, membrii comisiei vor fi remunerați cu un salariu de 16 mii lei lunar.
Reamintim, Partidul „Șor” a fost declarat în afara legii la data de 19 iunie de Curtea Constituțională. Procesul de examinare a solicitării de a fi scos în afara legii a Partidului „Șor” a fost inițiat în baza unei sesizări depuse la CC de către Guvern, prin care s-a solicitat verificarea constituționalității acestuia.
Fluxul de știri
0