Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a salutat declarațiile Papei de la Roma despre moștenirea marii Rusii

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPapa Francisk, vizita lui Putin în Italia
Papa Francisk, vizita lui Putin în Italia - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2023
Abonare
Dmitri Peskov a remarcat că pontiful cunoaște istoria Rusiei și acest lucru este foarte bine.
CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Dmitri Peskov a remarcat că pontiful cunoaște istoria Rusiei și acest lucru este foarte bine. În ceea ce privește declarația reprezentantului autorităților de la Kiev despre consimțământul Occidentului de a distruge tot ce este rusesc, Peskov a remarcat că Kievul vrea să facă tot posibilul și imposibilul pentru a trage țările occidentale în acest conflict cât mai profund.

Papa a fost criticat pentru declarațiile sale despre o mare Rusie

Reamintim că Suveranul Pontif, vorbind prin video tinerilor din Sankt Petersburg, a spus că aceștia sunt moștenitorii unei mari Rusii. Fraza a fost rostită în semn de adio și nu a fost inclusă în transcrierea oficială.
Fostul președinte estonian Toomas Hendrik Ilves a scris pe X (ex-Twitter) că remarcile Papei au fost "cu adevărat dezgustătoare".
Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a declarat că afirmațiile lui Francisc au fost "propagandă imperialistă". Iar șeful Bisericii Greco-Catolice ucrainene, Sviatoslav Șevciuk, a cerut explicații de la suveranul pontif.
Fluxul de știri
0