România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis, declaraţii despre tragedia de la Crevedia

© Sputnik / STRINGERKlaus Werner Iohannis, Președintele României
Klaus Werner Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2023
Abonare
Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Floreasca: „Am avut în ultimele săptămâni tragedie după tragedie”
BRUXELLES, 29 aug – Sputnik Președintele Klaus Iohannis a mers marți, de la ora 15.00, la Spitalul Floreasca din București. Vizita președintelui vine la trei zile de la tragedia de la Crevedia în care au murit două persoane și au fost rănite alte 56.
„Am vizitat pompierii răniți de aici din spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care le admir: pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, hotărâți, dăruiți și care, din păcate, au fost răniți. Pe de altă parte, evident, întreg corpul medical care s-a mobilizat incredibil. Rapid s-a mobilizat întregul spitalul și a tratat pacienții. Aceste intervenții rapide au salvat vieți”, a spus preşedintele.
„Am avut în ultimele săptămâni tragedie după tragedie: de la 2 Mai, de la Botoșani, de la Crevedia, de la Alba. Toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autoritățile trebuie să meargă mult mai mult în profunzime. Întrebarea pe care o punem toți este de ce am ajuns până aici”. „E greu să accept explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. Este greu de acceptat în cazuri precum Crevedia că cei de acolo nu au știut. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aștept ca instituții abilitate să vină cu explicații, ca cei vinovați să primească pedepse exemplare, iar acolo unde legile, procedurile nu sunt bune, acestea să fie lămurite, clarificate pentru a preveni în viitor astfel de evenimente. Este inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe”, a adăugat Iohannis.
Fluxul de știri
0