Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Aeronava SJ-100 care a fost elaborată de constructorii ruși a efectuat primul zbor

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaSuperjet-100 (SSJ-NEW)
Superjet-100 (SSJ-NEW) - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2023
Abonare
Aeronava elaborată de inginerii ruși în cadrul programului de înlocuire a importurilor, desfășurat ca impunerea de către Occident a exporturilor, inclusiv de aeronave, SJ-100 și-a făcut primul zbor.
CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Aeronava SJ-100, care a fost elaborată de constructorii ruși în cadrul programului e înlocuire a importurilor, a făcut primul zbor, transmite Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia.
Ministerul mai informează că zborul a durat 54 de minute, a avut loc la altitudini de până la 3.000 de metri și viteze de până la 343 km/h. Testele au fost efectuate în Komsomolsk-pe-Amur.
Testele la SJ-100 au confirmat funcționarea stabilă a tuturor sistemelor interne, controlabilitatea și stabilitatea aeronavei în aer.
„Au fost confirmate funcționarea stabilă a tuturor sistemelor interne, controlabilitatea și stabilitatea aeronavei în aer”, a menționat ministerul.
Fluxul de știri
0