Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța își stabilește agenda diplomatică

© AP Photo / Daniel ColeЭмманюэль Макрон
Эмманюэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2023
Abonare
Președintele Franței, Emmanuel Macron, va prezenta în fața diplomaților francezi strategia republicii franceze în noul an diplomatic.
BUCUREȘTI, 28 aug -Sputnik. Franța își prezintă strategia de politică externă în cadrul conferinței care întrunește la Paris pe diplomații francezi cu șefii lor politici, inclusiv cu președintele Macron. Președintele Macron prezintă luni strategia oficială a Franței.
Trei subiecte fierbinți se găsesc pe masa diplomației franceze. Cea mai importantă, din perspectiva intereselor directe ale Franței este criza din Sahel (cu ultimele evoluții din Niger) care ar putea obliga Franța la o intervenție militară în fostele sale colonii.
Un alt subiect fierbinte este criza din Ucraina,unde Franța încearcă să joace un rol cât mai important, concurând pe americani și germani în susținerea regimului Zelenski. Șeful diplomației regimului de la Kiev, Kuleba, a fost invitat la eveniment.
Nevoia Franței de a se repoziționa geopolitic, astfel încât să nu își piardă și mai mult din suveranitate în fața hegemonului american, este o altă temă important pentru Paris, care a fost obligat de SUA și UE să saboteze atât relațiile sale tradiționale cu Rusia, cât și pe cele cu China.
Fluxul de știri
0