Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost prim-ministru italian: strategia NATO privind Ucraina a eșuat

© Sputnik / Aleksei Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaIl primo ministro italiano Giuseppe Conte al summit della NATO a Bruxelles.
Il primo ministro italiano Giuseppe Conte al summit della NATO a Bruxelles. - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Strategia NATO cu privire la conflictul din Ucraina nu a dus la rezultatul dorit de alianță, iar sancțiunile economice impuse Rusiei nu i-au paralizat economia, a spus un fost prim-ministru italian.
BUCUREŞTI, 28 aug – Sputnik. Strategia NATO cu privire la conflictul din Ucraina nu a dus la rezultatul dorit de alianță, iar sancțiunile economice impuse Rusiei nu i-au paralizat economia, a spus fostul premier italian și lider al partidului de opoziție Mișcarea 5 Stele, Giuseppe Conte.
„Strategia urmată până acum de NATO, bazată pe livrări militare constante către Ucraina și pe logica escaladării, nu a dus la înfrângerea militară dorită a Rusiei. Dimpotrivă. Nu a avut loc nicio înfrângere a armatei ruse la Bakhmut [Artemovsk], nicio dezintegrare a unităților sale militare, nicio retragere în timpul contraofensivei ucrainene”, a scris Conte sâmbătă, pe rețelele de socializare, potrivit Sputnik Internaţional.
Sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei „nu au dus la falimentul acesteia și nu i-au subminat economia”, a adăugat acesta, menționând că posibilitatea destabilizării interne a Rusiei a eşuat „în fața consolidării conducerii [președintelui rus Vladimir] Putin și a creșterii consensului intern”, iar politicile occidentale nu au dus la izolarea Rusiei.
„Izolarea Rusiei nu a devenit în niciun caz o realitate. Dimpotrivă. Cel de-al 15-lea Summit al grupului BRICS, condus de Rusia și China, tocmai s-a încheiat, cu perspectiva concretă a extinderii sale în 2024, urmând să acopere 45% din populația lumii și 38,2% din PIB-ul global”, a adăugat Conte.
În opinia sa, conflictul din Ucraina a „demascat incapacitatea Uniunii Europene de a dezvolta o strategie comună eficientă și de a exercita o conducere politică și economică independentă”, a menționat el, adăugând că, în opinia sa, liderii europeni sunt subordonați Statelor Unite.
Rusia și-a lansat operațiunea militară în Ucraina pe 24 februarie 2022, ca răspuns la apelurile din partea republicilor Donețk și Lugansk de a primi protecție împotriva trupelor ucrainene. De atunci, UE a impus 11 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei și a furnizat arme Ucrainei.
Fluxul de știri
0