Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Alertă din Bulgaria: Marea Neagră ar fi contaminată

© PanoramioMarea Neagră, furtună
Marea Neagră, furtună - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătăţii din Bulgaria şi Asociația "Consumatori activi" demarează verificări comune privind calitatea apei Mării Negre
BUCUREŞTI, 28 aug - Sputnik. Bulgarii dau alerta că apa din Marea Neagră ar fi contaminată cu E.coli peste limitele admise! În prima etapă vor fi prelevate mostre din apa mării, la Ţarevo. Inspecţiile în comun au fost decise, după ce un studiu al asociaţiei a arătat că apa mării era contaminată cu E.coli peste limitele admise.
În replică, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a precizat că nu acceptă datele ca fiind corecte şi a declarat că opinia publică este manipulată în plin sezon estival, relatează postul naţional de televiziune BNT.
Autorităţile sanitare şi-au exprimat, de asemenea, îndoiala că metodologia prin care au fost recoltate probele de către experţii asociaţiei este corectă şi nu este clar în ce laborator au fost examinate acestea.
Asociaţia "Consumatori Activi" a solicitat inspecţii efectuate în comun cu Ministerul Sănătăţii.
Între timp, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Oceanologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, reprezentanţi ai Direcţiei Bazinale şi Ministerului Mediului şi Apelor au efectuat propriile cercetări asupra calităţii apei din Marea Neagră, care au indicat că aceasta este curată. Cu toate acestea, inspecţiile au constatat că există o problemă din cauza utilizării îngrăşămintelor.
Fluxul de știri
0