Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia avertizează Republica Moldova să nu meargă prea departe cu sprijinul pentru Ucraina

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldova trebuie să aibă grijă să nu exagereze cu sprijinul său pentru Ucraina până la punctul de a deveni complice la crimele comise de armata ucraineană.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Moldova trebuie să aibă grijă să nu exagereze cu sprijinul său pentru Ucraina până la punctul de a deveni complice la crimele comise de armata ucraineană, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Doresacsă avertizez Chișinăul împotriva unei implicări mai profunde în "sprijinirea"Ucrainei, ceea ce nu numai că va amenința stabilitatea și securitatea în regiune, dar va transforma Moldova într-un complice al crimelor de război ale regimului de la Kiev”, a subliniat Zaharova, citată de Sputnik Internaţional.
Occidentul își continuă eforturile de a atrage Moldova – a cărei neutralitate permanentă este consacrată în Constituția sa – în conflictul din Ucraina, a adăugat diplomatul.
În ceea ce privește recentele tensiuni în relațiile diplomatice dintre Moscova și Chișinău, Rusia va depune toate eforturile pentru a furniza servicii consulare în Moldova, atât propriilor cetățeni, cât și celor moldoveni, a subliniat Zaharova.

„În ciuda unei reduceri radicale a angajaților misiunilor diplomatice ale Rusiei la cererea guvernului Republicii Moldova, departamentul consular al ambasadei Rusiei la Chișinău și-a reluat activitatea pe 17 august, după o pauză forțată. Evident, menținerea ritmului vechi ar fi o provocare. Cu toate acestea, în ciuda obstacolelor create pentru noi, vom face tot posibilul să oferim în continuare servicii consulare necesare cetățenilor Rusiei și Moldovei”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Pe 26 iulie, Chișinăul a ordonat ca 45 de angajați ai ambasadei Rusiei, inclusiv 22 de diplomați și 23 de lucrători tehnici, să părăsească Moldova până pe 15 august din cauza acuzațiilor de spionaj. Moscova a răspuns convocându-l pe ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darii, să depună un protest oficial și a interzis mai multor oficiali moldoveni intrarea în Rusia.
Fluxul de știri
0