Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: „SUA este în conflict cu ea însăşi”

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaЗампред Совета безопасности РФ Д. Медведев провел заседание межведомственной комиссии Совбеза РФ
Зампред Совета безопасности РФ Д. Медведев провел заседание межведомственной комиссии Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Confruntarea dintre democrați și republicani în SUA s-ar putea transforma într-un adevărat război civil, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Vorbind sâmbătă pentru RT, Medvedev a afirmatcă există „o ruptură colosală între elite” în SUA. „Este o ciocnire între sistemul republican conservator și segmentul liberal, reprezentat de Partidul Democrat, [confruntare]care, de fapt, a sfâșiat America.”
„America se află în prezent într-o stare de conflict intern. America este în conflict cu ea însăși. Mai mult, din punctul meu de vedere, această confruntare este ireconciliabilă în unele aspecte. Astfel de conflicte interne se termină adesea cu un război civil”, a afirmat Medvedev, care este în prezent vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.
„Nu știu ce se va întâmpla în SUA, dar nivelul conflictului în acest moment este mare”, a spus fostul preşedinte.
Medvedev s-a referit şi la urmărirea penală în desfășurare a fostului președinte Donald Trump, care doreşte nominalizarea din partea Partidului Republican pentru a candida împotriva lui Joe Biden, la alegerile prezidențiale din 2024. Medvedev a spus că acuzațiile împotriva lui Trump au fost aduse „nu de dragul justiției, ci pentru a-l împiedica pe Trump să participe la noile alegeri”.
Potrivit lui Medvedev, hotărârea lui Biden de a sprijini Kievul împotriva Rusiei l-a făcut „un ostatic al Ucrainei, ceea ce este foarte trist atât pentru Ucraina, cât și pentru SUA”.
Trump se confruntă cu o serie de acuzații penale, inclusiv pentru încercarea de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020. Sâmbătă, el a fost reţinut la o închisoare din Georgia și eliberat pe cauțiune, devenind primul președinte american căruia i-a fost făcută o poză de identificare.
Trump insistă că toate acuzațiile împotriva lui sunt o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic.
Fluxul de știri
0