Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India începe exporturile de gin către Rusia

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaКонтейнерные перевозки грузов в порту Владивостока
Контейнерные перевозки грузов в порту Владивостока - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Abonare
Companiile de băuturi alcoolice din ţara din Asia de Sud este interesată de noi oportunități după plecarea mărcilor occidentale din Rusia.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Companiile indiene și-au extins exporturile de alcool către Rusia, furnizând pentru prima dată 130.000 de decalitri de gin în mai-iunie, a informat vineri RIA Novosti, citând date de la Ministerul Indian al Comerțului și Industriei. Brandurile indiene urmăresc să-și crească cota pe piața rusească după plecarea companiilor occidentale din Rusia.
Aleksandr Stavtsev, șeful WineRetail, a declarat că ginul indian este reprezentat în Rusia de marele producător Radico Khaitan, precum și de câțiva producători mai mici. Potrivit lui Stavtsev, prețul pentru ginul indian este în medie de 3.000 până la 4.000 de ruble (32-42 de dolari) per 0,7 litri. Două treimi din piața rusească este ocupată de producători autohtoni, ale căror prețuri sunt de obicei în jur de 11 dolari pe litru.
Între timp, analiza RIA a arătat că India a intensificat importurile de vodcă rusească, acestea crescând de 3,6 ori în prima jumătate a anului, potrivit RT.
Potrivit lui Stavtsev, companiile rusești „căută noi piețe, iar India este o direcție foarte promițătoare”.
Aceste afirmaţii au fost repetate de Veniamin Grabar, președintele Ladoga Group, care produce vodcă rusească premium. Grabar a declarat pentru RIA că vodca produsă în Rusia „s-a dovedit a fi mai atractivă pentru gustul consumatorului indian decât vodca europeană”. Compania cooperează deja cu India pentru vânzările de whisky și intenționează să înceapă importul de gin, a menționat acesta.
Whisky-ul a fost tipul de alcool cel mai afectat de restricțiile comerciale occidentale impuse asupra pieţei ruseşti. Potrivit estimărilor WineRetail, importurile de whisky îmbuteliat s-au înjumătățit în 2022, ajungând la între 11 și 12 milioane de litri. La începutul acestui an, compania indiană Allied Blenders and Distillers (ABD), care produce al treilea cel mai popular whisky din lume, Officer’s Choice, a dezvăluit planurile de a intra pe piața rusească.
Fluxul de știri
0