Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia au început Jocurile Diplomatice de Vară

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Abonare
Cea de-a 24-a ediţie a Jocurilor Diplomatice de Vară a început sâmbătă pe terenul de agrement Zavidovo din regiunea Tver din Rusia.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Evenimentul sportiv anual este găzduit de Direcția Principală pentru Deservirea Corpului Diplomatic, o entitate aflată în subordinea Ministerului de Externe al Rusiei.
La Jocuri vor participa diplomați ruși și străini care lucrează în țară, inclusiv trimiși, precum și personal al organizațiilor internaționale. În timp ce evenimentul îi va identifica pe cei mai buni sportivi dintre lucrătorii diplomatici, scopul său final este acela de a reuni oameni din diferite țări într-un mediu fără coloratură politică.
„Anul acesta, echipele misiunilor diplomatice vor concura sub steaguri naționale în competiții în opt sporturi: tenis, biliard, pescuit, cros, tir, minifotbal, volei și baschet”, au spus organizatorii evenimentului într-un comunicat, potrivit RT.
În afară de aceasta, Jocurile vor include un festival al zmeielor, precum și diverse evenimente artistice, inclusiv o pictură uriașă care va fi realizată în comun de către participanți. Evenimentul va include, de asemenea, o parte gastronomică, în timpul căreia participanții și oaspeții vor fi serviţi cu mâncăruri din pește și fructe de mare, preparate tradiționale în diferite regiuni ale Rusiei.
Jocurile Diplomatice au fost organizate pentru prima dată de către Ministerul de Externe al Rusiei în 1997, pornind ca o competiție modestă de schi între diplomați. Evenimentul sportiv a crescut în importanţă ulterior, iar acum competițiile de vară și de iarnă au loc în fiecare an.
Fluxul de știri
0