Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Economia Rusiei se estimează că va crește cu 2,5% în 2023

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se așteaptă ca economia Rusiei să crească cu aproximativ 2,5% în acest an pe fondul eforturilor guvernului de a atenua impactul sancțiunilor occidentale.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik.Se așteaptă ca economia Rusiei să crească cu aproximativ 2,5% în acest an pe fondul eforturilor guvernului de a atenua impactul sancțiunilor occidentale, a declarat ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, într-un interviu acordat sâmbătă.

„Depunem eforturi pentru a compensa aceste consecințe, consecințele sancțiunilor... [Aceste eforturi] dau roade. În timp ce economia s-a contractat cu 2,1% anul trecut, ne așteptăm să revină anul acesta și să crească cu 2,5% sau chiar mai mult”, a spus Siluanov pentru Rețeaua de televiziune China Global (CGTN), potrivit Sputnik Globe.

Inflația în Rusia este pe cale să atingă 6% până la sfârșitul lui 2023, a estimat Siluanov, dar guvernul rus se așteaptă să revină la ținta de 4% anul viitor. Banca Rusiei estimează că prețurile de consum se vor încheia cu 5-6,5% mai mari în acest an. În schimb, rata șomajului a scăzut la cel mai mic nivel din ultimul deceniu, de 3%, a mai spus ministrul.
Fluxul de știri
0