Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diferența principală dintre BRICS și NATO, potrivit redactorului-șef al Sputnik

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaMargarita Simonian
Margarita Simonian - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2023
Abonare
BRICS se distinge de NATO prin principiile respectului reciproc și beneficiilor pentru toți participanții, a spus redactorul șef al Rossiya Segodnya.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Potrivit acesteia, grupul se bazează pe legături orizontale, și nu verticale, ca în cazul organizațiilor occidentale.
BRICS, spre deosebire de Uniunea Europeană și NATO, este construit pe principiile respectului reciproc și beneficiilor egale, a explicat, la postul rusesc NTV, Margarita Simonian, redactor-șef la Rossiya Segodnya, din care face parte Sputnik.
„Nimeni nu este șeful BRICS. Încercăm să construim o ordine mondială diferită, bazată pe legături pe orizontală. Legăturile pe orizontală sunt mai greu de menținut”, a explicat Simonian.
Prin contrast, ordinea mondială occidentală este organizată pe relații pe verticală.
„Mereu este o legătură între subordonat și comandant. Mereu este morcovul și bățul. Pur și simplu ei nu înțeleg... când conexiunile pot fi orizontale”, a remarcat Simonian, subliniind că BRICS funcționează la un alt nivel de organizare.
Grupul BRICS, care include în prezent Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a admis șase noi membri la cel de-al 15-lea Summit, care a avut loc între 22 și 24 august la Johannesburg, Africa de Sud. Argentina, Iranul, Arabia Saudită, Egiptul, Etiopia și Emiratele Arabe Unite se vor alătura grupului din ianuarie 2024.
Fluxul de știri
0