Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețurile gazelor în Europa au crescut cu 9,4%

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2023
Abonare
ICE: prețul de piață la gaz în Europa, conform rezultatelor tranzacțiilor de vineri, a crescut cu 9,4%
BUCUREŞTI, 26 aug – Sputnik. Prețurile de pe piața gazulor în Europa în urma rezultatelor tranzacționării de vineri au crescut cu 9,4%, la 390 de dolari pe mia de metri cubi, reiese din datele bursei ICE din Londra .
Contractele futures din septembrie (cel mai apropiat) pe indicele TTF (cel mai mare hub din Europa, situat în Țările de Jos ) s-au deschis tranzacționării la 357 USD per mia de metri cubi (+0,1%). Prețul maxim vineri a fost de 398,8 USD (+11,8%), prețul scăzut a fost de 351,5 USD (-1,5%). Cele mai recente contracte futures s-au tranzacționat la 390,3 USD (+9,4%). Dinamica cotațiilor se bazează pe prețul de decontare din ziua precedentă de tranzacționare - 356,7 USD per mia de metri cubi.
Vineri, Reuters a raportat, citând o declarație a sindicatului Offshore Alliance, că lucrătorii din domeniul gazelor offshore au susținut în mod covârșitor condițiile atinse în discuțiile cu Woodside pentru a îmbunătăți condițiile și plata. Aceasta, potrivit agenției, a împiedicat greva.
Anterior, a fost raportat despre planurile lucrătorilor platformelor de gaze offshore Woodside Energy Group din Australia de a face grevă pe 2 septembrie. Acest lucru ar putea perturba furnizarea a 10% din exporturile globale de gaze naturale lichefiate (GNL).
Fluxul de știri
0